14 Eylül 2008 Pazar

GEÇTİĞİMİZ HAFTA ÖNE ÇIKAN GÜNDEM.HABERLER MAKALELER

SİZLER İÇİN SEÇTİĞİM ÖNEMLİ HABER VE MAKALELER....14 EYLÜL 2008 GAZETE MANŞETLERİ:CUMHURİYET

"Ulusal sermaye korunmalıdır"

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Özince, "Cumhuriyet'in çok önemli bir ekonomik devrim" olduğunu belirterek "Türkiye'de ekonomi adına planlı ne yapıldıysa Cumhuriyet döneminde yapılmıştır" dedi. Ülkelerin sermayeleriyle ilgili politikalarının ayrı olmak zorunda olduğunu vurgulayan Özince, "Ulusal sermayeyi savunmak kısıt getirir" değerlendirmesinin büyük hata olacağını söyledi.


HÜRRİYET

"Başbakan'a cevabım"

Bir Başbakan'ın, elindeki bütün devlet imkanlarını ile bir medya grubunu yok etmeye çalışmasının demokrasilerde yeri yoktur.


MİLLİYET

"Bu altının tadı başka"

11 yaşında geçirdiği kaza sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan milli okçu Gizem Girişmen, Çin'deki Paralimpik Olimpiyatları'nda altın alıp Türkiye'nin gururu oldu.


RADİKAL

"Bülent Arınç ayarı"

Arınç'ın Deniz Feneri'ne dair yolsuzluk iddialarına masafeli duruşunu Erdoğan da paylaşmaya başladı, ama Erdoğan üslup olarak yine sertti. AKP'nin Beyoğlu ilçe toplantısına katılan Başbakan Erdoğan, 70 dakikalık konuşmanın 45 dakikasını Doğan Grubu'na ayırdı, ama geçen haftaki tehdidinin aksine yeni iddia getirmedi. En önemli gelişmeyse Erdoğan'ın Deniz Feneri'ne dair suçlamaları avukatlık yaparcasına savunma yerine, eski TBMM Başkanı Arınç'ın,"Her suç ya da iddia araştırılmalı" tezine gelmiş olmasıydı.


TERCÜMAN

"Hedefi CHP'yi parçalamak mı?"

Yerel seçimlerde DSP'den gireceğine kesin gözüyle bakılan Sarıgül'ün, bundan sonraki en büyük hedefinin ise DSP Genel Başkanı olarak Baykal'ın karşısına çıkmak olduğu konuşuluyor.

AKŞAM

"FBI'dan nasıl soydun ziyareti"

Türk polisinin, dünyanın en tehlikeli sanal vurguncusu 'ChaO" lakaplı Çağatay Evyapan'ı yakalaması olay oldu. 'Hacker'ın yıllarca köşe kapmaca oynattığı gizli servisler, Hollywood'a taş çıkartan soygun sırlarını öğrenmek istiyor.

POSTA

"O şimdi altın kız"

Gizem Girişmen 11 yaşında gerçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Kazadan 3 yıl sonra babasını kaybedip büyük acı yaşadı. Bunlara rağmen hayattan kopmadı, Bilkent Üniversitesi'ni dereceyle bitirdi. Gizem Dün de Çin'deki Paralimpik olimpiyatlarında okçulukta Türkiye'ye altın madalya getirdi.

VATAN

"İşte tarafsız özgür medya"

Aydın Doğan ve medya grubuna dün de ağır bir dille yüklenen Erdoğan, 'yandaş medya'ya övgüler yağdırdı: "Allah'tan Türkiye'de bağımsız gazete ve TV'ler var da, millet gerçekleri oradan öğreniyor"


STAR

"Yanına kalmaz"

Başbakan Erdoğan "Yolsuzluğun yalanı bile bize ağır gelir. Yanlış yapan bedelini öder. İftira atanlara mücadelemizi hukuk içinde yaparız" dedi.


SABAH

"Medya şapkasına hortum bitti"

Erdoğan, Aydın Doğan'ın hem işadamı hem yayıncı şapkasıyla gönderdiği mektuplara canlı yayında cevap verdi.


YENİ ŞAFAK

"Şapkaları karıştırma"

Doğan'ın kendisine yazdığı mektuplara dikkat çeken Başbakan Erdoğan uyardı. Yayıncı ve işadamı şapkalarını karıştırma. Benden imtiyaz bekleme.


ZAMAN

Gıda fiyatları rekor kırarken tarım birlikleri borç batağında

KİT kamburundan kurtulmayı başaran Türkiye, Benzer bir sıkıntıyı tarım satış kooperatiflerinde yaşıyor. 7 yıl önce 3 milyar YTL borçları silinip özelleştirilen birlikler yine batağa saplandı. Bu defa rakam faiziyle birlikte 1 milyar YTL olarak hesaplanıyor.

BESLAN BASKINI




"PUTİN' İN GÖZLERİNİN İÇİNE BAKMAK VE ÇOCUKLARIMIZIN ÖLÜMÜNDEN ONUN SORUMLU OLDUĞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUZ.."(Susanna Dudiyeva,Beslan Anneleri Komitesi)......................1 EYLÜL 2004...Rusya'ya bağlı Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti'nin Beslan şehrinde,okulların açıldığı çarşamba günü 32 silahlı adam,yakınlarda ki bir ormanda buluştu ve silah dolu bir kamyon ve iki jipe binerek Beslan' a doğru yola koyuldu..Bir okula girdiler.Okulda, öğrenciler, öğretmenler ve velilerden oluşan 1200 kişilik bir topluluk vardı.Saldırganların şefi,öğrencilerin hedef alınmasına karşı çıkan bir rehineyive sonradaüzerlerine patlayıcı bağlıiki militanı öldürdü.Sonrada okulu patlayıcılarla donattılar.Perşembe günü 26 rehineyi serbest bıraktılar.Cuma günü öğle saatlerinde bir patlama duyuldu, bunu silah sesleri izledi.Militanlar ve rehineler kaçmaya başladı.Rus özel birlikleri binaya girdi.Ve olay büyük bir trajediyle sonuçlandı:156'sı çocuk 338 kiş öldü.Beslan saldırısı aydınlatılamayan bir olay olarak kaldı.Saldırganların arasında Çeçen,İnguş, Oset ve hatta bir iddaya göre Araplar vardı.Bazı militanların 2002 ve 2003 de tutuklandığı ama rüşvet karşılığında serbes kaldıkları ortaya çıktı.Olayı izleyen medya ya Rus yetkililer büyük zorluklar çıkardı.Saldırıyı daha sonra Çeçen direnişçilerinin liderlerinden Şamil Basayev sahiplendi.Fakat Basayev, bombacılara Rus istihbaratının göz yumduğunu iddaa etti.Beslan saldırısı, bütün dünyada çok büyük bir infial yarattıve Çeçen davasına nisbetenanlayışla yaklaşanları da bir kere daha düşünmeye sevketti.Putin ve Çeçenlerin yine birlikte rol aldığı Moskava'daki tiyatro baskınında 42 militan ve 119 rehine ölmüştü..

EN FANTASTİK AÇIKLAMA ANKET SONUÇLARI

İnanması zor ama bu cümleler edilmiş.Uykusuzda görmüştük onlara faydamız dokunsuk dedik anketi düzenledik.En fantastik açıklama ise "KÖYLÜ BUNLAR, AYAKLARI HEP TOPRAĞA BASTIĞI İÇİN 20 METRE YÜKSEKLİKTE,20 SANTİM GENİŞLİĞİNDE PLATFORMDA YÜRÜMESİNİ BİLMİYORLAR,DÜŞÜYORLAR." oldu.%75 .Biraz can sıkıcı bir durum biliyorum hele işin içinde ölüm varsa...Duyarsız kalmamak lazım . Diğer açıklamalar, yüzü kızaracak ben değilim.DENEME 19 KİŞİ YERİNE 16 KİŞİYLE YAPILMIŞ.DENEME YAPILMASAYDI FİLİKA 19 KİŞİYLE YÜZECEKTİ.GEMİ FIRTINAYA YAKALANSA 19 KİŞİ ÖLÜRDÜ......İŞ YERİNDEKİ SENDİKA PKK LI....İŞLEDİĞİN ÇELİK, PAMUK DEĞİL!BİZ TEKSTİL ATÖLYESİ DEĞİLİZ.İŞÇİNİN ÖLEBİLECEĞİNİ BİLMESİ LAZIM...Ölen işçi arkadaşlarımız ışık içinde yatsın....

GALATASARAY BİZİ ÜZDÜ...

Tam da Fenerbahçe yenilmiş puan farkının 5 e çıkması olasılığı belirmişken olacak iş değil.Ömere takıldık.Fatih hoca onu ulusal takıma almazsa ayıp yani adamı resmen ulusal yaptık.Kendi evimizde Antalya yı yenemiyorsaK işiMİZ zor.Enişte bayağı zorda.Liverpol 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 aldı.İnter de 2-1 galip 1-0 geriden yine 42 de 0-1 43 de 1-1 48 de 2-1 birde 45 dk. 10 kişi oynadılar...Gelelim Leeds e 81 dakika 9 kişi oynadılar Swindon Town FC karşısında ama 1-3 kazandılar...