11 Ekim 2008 Cumartesi

NEREDE KALMIŞTIK 2 ?

ÜZGÜN ÖLÜLER
Gogol un ünlü romanıdır,ölü canlar. Bir cinnet anında tüm yazdıklarını yakmıştı da, son anda hizmetçisi kurtarmıştı yanmaktan bu romanı.Ölümden sonra da rahat yoktu insanlara bu romanda... Ya gerçek hayatta?
Arefe günü kabir ziyaretine gitmiştim kızlarımla beraber, ebediyete göçmüş babam ve kardeşimin ziyaretine.Hayatı bir oyun olarak algılayan küçük kızım İpek biraz şımarınca büyük kızım Hazal tarafından ikaz edildi;"Fazla şımarma halamız senin şımarık olduğunu dedemize söyler sonra."Şaşıran kızım sordu.."Onlar kendi aralarında konuşuyorlar mı? Nasıl konuşuyorlar baba ölü değil mi onlar?" Cevap veremedim......
Cevap veremeyen başkalarıda vardı.Pazar günü Reşadiye Camiinde kılınan cenaze namazından sonra şehitine üzülen halk tarafından protesto edilen devletin ileri gelenleri hızla tabutun başından ayrılırken onların boşaltığı yeri şehidin yakınları dolduruyordu.Son bir kez sarılmak vedalaşmak helallaşmak kucaklaşmak için oradaydılar.Belliki törenin gidişatından sorumlu Astsubay birazda onları teskin etmek için "yapmayın etmeyin Şehidimizi üzmeyin" dedi.Orada bulunan şehit yakını kızın bir bakışı vardı ki, sormayın gitsin.Çok şey anlatıyordu..Şehitler Ölmezdi ki.Şehitler üzülmezdi.Onlara bir şey olmazdı.Şehitti onlar..Ölmemişti onlar üzülmezler üşümezler kanları yer de kalmazdı.Değil mi? Cevap vermedi,görevini layıkıyla yapmaya devam etti..Sahiden şehitler ölmez mi, ölüler üzülür mü? Hadi siz cevap verin
Aynı gün başka bir şehit cenazesi.Sevdiğine koşan ona sarılan onu öpen o genç kız.Son dokunuş son sarılış son öpücük, sona ermeyecek ağlamalar, sona ermeyecek hasret, sona ermeyecek ayrılık.Şehitler sever miydi acaba.Genç kızın sıkıca tuttuğu sevdiğinin asker kepi gibi birbirlerine bağlı olacaklar eminim.Gerçi bırakıp gidiyor du o genç kızı buralarda kendisi sonsuzlukta bir yerlerde.Ama eminim seveceklerdi sonsuza dek birbirlerini..
Aramızdan ayrılsalar da, bırakıp gitseler de,üşürler mi üzülürler mi, kendi aralarında konuşurlar mı bilmem ama bildiğim şey sevgileriyle bizleri kolladıkları,bizlerle konuştukları.Bunu söyleyemedim işte kızıma Babasının bu zamana babasının sevgisiyle geldiğini.
ES ES NASIL GİDİYOR
Sezon başında deseler 6. hafta Fenerle aynı puana sahip olacaksanız ve Fenerin mağlubiyeti sizden 2 fazla olacak herhalde havaya uçardım.Çünkü kafaya oynar vaziyetteydik,anlatılanlara göre.Gel gör ki durum öyle değil düşmeyiz inşallah deyip duruyoruz.Şampiyonluğun güçlü favorisiyle aynı puandayız ama durum felaket.Küme düşmeyelim diye dua ediyoruz.Fenerbahçe maçı sonrası olacaklar yavaş yavaş ortaya çıkar.Bi de şu biletler çok pahalı ya..Galatasaray maçının biletini kaç liradan alacağız bakalım.Halk Bankasından kredi kartı da alamadık ki.
GALATASARAY
UEFA daki en zorlu rakibi geçip grublara kaldık.Gerisi kolay artık!Kadıköy bekle bizi. 6 puan bizi o grubtan çıkarır.Hem BJK.nın rövanşını alır hemde o maç grubtan çıkmayı garantileriz..Lig de mi uzak ara şampiyonuz.Bakmayın siz Bursa maçına ders çıkarttık biz o maçtan ya.Davala da gitti,sıra enişite de mi acaba?
LEEDS UNİTED
Eylül ayında beraberlik bile almayan ( 4 lig 1 LDV Vans Trophy 1 de League Cup olmak üzere 6 galibiyet)takım Ekim ayına iki mağlubiyetle başladı.Bugün 11 Ekimde 3-1 lik galibiyetle 10 maçta 20 puanla liderin 2 puan gerisinde..
LİVERPOOL
Fazla söze hacet yok adamlar her yerde dolu dizgin gidiyorlar .En son yenilgiyi uzatmalarda Chelsea den nisan ayında 3-2 ile ligde de mart ayında Manchester United tan 3-0 la almışlardı.Gerçi o maçta ilk yarıda 10 kişi kalmışlardı ya olsun.. yenilgi yenilgidir..Bu sene Premiership en büyük favorisidir.Şampiyonlar Ligi mi tabiki onların olacak.