31 Ekim 2009 Cumartesi

‘Islak İmza’ Fabrikatörü Kim ola?

Galiba belge olayında tüm yollar Roma yerine, bu kez ABDde Virgina Eyaletindeki Dürüstbelgegeçer! adlı bir yere çıkıyor!
12 Haziran 2009da Taraf gazetesinde TSKde hazırlandığı bildirilen İrticayla Mücadele Eylem Planı adlı gizli belge kamuoyunda bomba gibi patladı. Bombanın kurusıkı niteliğinde olduğunu Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ kâğıt parçası sözleri ile açıkladı.
Genelkurmayda görevli Albay Dursun Çiçek imzalı belgeye göre TSKde, AKP ve Fethullah Gülene karşı mücadele planı hazırlanmıştı. Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKPliler, TSKyi topa tuttular.
Belge, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) gönderildi. Kurum ve Jandarma Kriminal Dairesi fotokopi üzerinden inceleme yapılamayacağını bildirdiler.
Kaldı ki belgede tarih yoktu. Belgeyi açıklayanlar Nisan dediler, ama neye dayandırdıklarını söyleyemediler. Sızdırıldığı söylenen belgede kullanılan yazım kuralları TSKnin yazım tekniklerine de uymuyordu.
Bazı gazeteler Albay Çiçekin çeşitli imzalarından belgenin gerçek mi yoksa fabrikasyon (sahte-uydurma) mı olduğunu saptamaya çalıştılar. Genelkurmay, Albay Çiçekin de kullandığı iki bilgisayar dahil 14 bilgisayarın sabit belleklerini inceletti. Özgün belgenin izine rastlanamadı. Belgenin fabrikasyon (sahte) olduğu yargısına varıldı!
Kaldı ki özgün belgenin, aynı tarihte karargâhta kullanılan kâğıda uyumu, kullanılan mürekkebi, imzanın kuruma süresi dahi artık bilimsel olarak yazıbilimcilerince saptanabiliyordu!
***
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, 30 Eylülde postaya verilen özgün belgenin imzasız ihbar mektubu eşliğinde 15 Ekimde kendilerine ulaştığını, Adli Tıp’ta yapılan incelemede belgenin özgün olduğunun anlaşıldığını açıkladı! Adsız muhbirin askeri bağlantılı olduğu, istendiğinde tanıklık yapabileceği belirtildi. Mektupta bu kez CHP de suçlanıyordu.
4.5 ay sonra patlayan bomba bu kez kurusıkıdeğildi! Artık TSK çok oluyordu! Başbuğ derhal istifa etmeliydi! Muhbir subay ortaya çıkmalı, bülbül gibi şakımalıydı! Bombanın dumanı atom bombasının mantarı gibi Türkiyenin üzerine çöktü! Sis perdesi kesinlikle aralanmalıydı!
***
Bu arada Kayserideki bir olay her nedense belleklerden silinmişti. 3 Mart 2009 tarihinde Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığında üç astsubayın askeri savcılıkça, sahtecilikten tutuklandığı anımsanmaz olmuştu. Astsubaylar Komutan Tümgeneral Rıdvan Ulugüler adına iki sahte emir çıkarmışlardı.
Fetocu 3 astsubayı kovuşturan askeri savcı Yüzbaşı Mehmet Çelik 12 Martta kuşku duyulan zenginliği ile yine Taraf gazetesinin başlığına oturmuştu. Sonradan Çelikin aileden zenginliği saptanacaktı.
O günlerde Feto hazretleri de ABDnin başkentine yakın karargâhından Zaman gazetesine Kendisine yönelik komplolar (düzenler) kurulduğuna ilişkin demeçler veriyordu.
***
17 Temmuz 2009da http://hhmemis.blogspot.com adlı sitede ıslak imza makinelerinden söz ediliyor, bunları pazarlayan iki ABD firması hakkında bilgi veriliyor, iki Fetocu polisin bu makinelerden Türkiyeye iki adet getirdiğine dikkat çekiliyordu.
www.signaturemachine.com ve www.realsig.com adlı bu Internet sayfalarında yer alan firmalardan birincisinin adı imzamakinesi”, ötekisinin ise gerçekimza anlamına geliyordu.
Bu makineyi 1998de Robert Shajo Jr. bulmuştu. Elle çalışanlar olduğu kadar, yüzlerce özgün (ıslak) imzayı otomatik atanları da vardı. Makinede dolmakalem değil, kendi plotter (düzenbaz) diyebileceğimiz özel kalem kullanılıyordu. Eski matbaalarda kullanılan matris kartonu niteliğinde olan ve çoğaltılmak istenen imzanın matrisi tarayıcıya konuyor, ondan sonra makine ıslak imzaları kâğıda, kitaplara, davetiyelere, kutlama kâğıtlarına, gömleklere seri biçimde döktürüyordu.
Makineler masa üstüne konulacak biçimde ya da ayaklı olarak, basılacak imza sayısına ve teknolojisine göre 1-15 bin dolar arasında değişiyordu.
Birinci firmanın adresi ise: 14670 Southlawn Lane Rockville, MD 20850 (Maryland Eyaleti)
İkincisinin adresi şöyle: 112 Oak Grove Road, Suite 107, Sterling, VA 20166 (Virginia Eyaleti)
Her ikisi de ABDnin başkenti Vaşington DCye yakındı.

Günümüzde uydu teknolojisi ile casusluk çok kolaylaştı! Google uydu harita sitesine girerek seçtiğimiz aynı noktadan her iki imalatçı firmaya nasıl gidileceğini araştırdık. Bu amaçla her ikisine hemen hemen aynı uzaklıktaki Fairfax (-Türkçesi-dürüstbilgigeçer)! adlı (A) yerleşimini seçtik.
Birinci adres (B) 25.2 mil uzaklıktaydı, arabayla 36 dakikada ulaşılabiliyordu. İkinci adres (C), aynı noktaya 14.9 mil uzaklıktaydı, 24 dakikada gidiliyordu.
Neden Fairfax (Dürüstbilgigeçer)i seçtik? Ünlü hocamız Feto hazretlerinin karargâhı orada! Her iki ıslak imza makinecisi (fabrikasyoncu) firma da neredeyse kendisine bir taş atımı uzaklıkta! Ne tesadüf değil mi?
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelişmeler hakkında Türkiye rayına giriyor demiş! Yoksa rayından mı çıkıyor?

Hiç yorum yok: