17 Ağustos 2009 Pazartesi

UYUMAYIN! UYUTTURMAYIN!

Terör örgütünün sözde elebaşı açıklama yapmış.Okuyun ve lütfen ne olur kimlerin kimlerle ilişkisi var görün gösterin.Herkesi kucaklamak bu olsa gerek! Facebookta veay başka sosyal iletişim sitelerinde hayranı olunan kişileri iyi tanıyın.Ne olur UYANIN
"Federal devleti kabul etmem"

Kürt sorununun çözümüne ilişkin kendi yol haritasını açıklaması beklenen terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarına yaptığı açıklamalar örgüte yakınlığıyla bilinen bazı internet sitelerinde yer aldı. Yayımlanan açıklamalara göre Öcalan, yol haritasını 12 madde ile özetledi.



PKK'nin ilk silahlı eyleme başladığı tarih olan 15 Ağustos'ta yol haritasını açıklayacağı belirtilen fakat açıklamasını erteleyen terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı konuşmalar basına sızdı. Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde çıkan habere göre Öcal'ın yol haritasının 12 maddesi;

- Federal devleti kabul etmem.
- Ayrı bir devlet istemem.
- En yakın model, Avrupa modelidir.
- Kürtler kendi sporunu, dinini örgütlemeli.
- Demokratik bir ulus olmalı.
- Kendi eğitim örgütlenmesini yapmalı ve meclisini kurmalı.
- Kendi ‘öz savunması’ bile olmalı.
- Kürtler devleti, devlet Kürtleri tanısın.
- Her ikisi de orta bir yerde buluşsun.
- Devletin bayrağı her yerde olacak.
- İmralı’daki koşullarım iyileştirilsin.
- DTP süreci anlamazsa aşılır.


"Herkes yeni süreci iyi anlamalı"

Yeni bir sürece girildiğini belirten "Herkes bu yeni süreci, dönemi iyi anlamalıdır. DTP de derinlemesine anlamalıdır. MHP ve CHP, bu sürecin önünde engel olmamalıdır. Engel olmaya devam ederlerse altı aya kalmaz biterler. AKP de fazla bekleyemez. Yeni yılı bile bekleyemezler. Bir iki ay sonra AKP’nin gerçek niyeti, gidebileceği yer belli olur. Samimi olup olmadıkları netleşir" açıklamasında bulundu.


"Devlet sorunun kaynağı"

Öcalan sorunun çözümünü şu şekilde anlattı; "Eskiden devlet kurarsak her şey hallolunur diye düşünüyordum. Sonra devletin çözüm değil, sorunun kaynağı olduğu düşüncesine vardım. Devletin varlığı sorunu çözmüyor, daha da derinleştiriyor. Bu nedenle ben çözümü devlette görmüyorum. Bana, Amerika’nın Barzani’ye verdiği gibi bir federasyon deseler bunu kabul etmem. Benim çözümüm bunu aşıyor. Avrupa modeli benimkine biraz yakındı, ama Avrupa’dan da daha gelişkindir, Avrupa modeli tam demokratik değil.
Benim çözüm modelim şudur: Devlet olacak, diğer tarafta da demokratik Kürt ulusu olacak. Kürtler devletin varlığını tanıyacak, kabul edecek. Devlet de Kürtlerin demokratik ulus olma hakkını kabul edecek. Böylece orta bir yerde buluşacak, uzlaşacaklar. Sonra devlet isterse yine her yerde bayrağı olacak, isterse her yere hizmet götürecek, isterse her yerde Türkçe öğretecek.
Kürtlerin her alanda örgütlenmesinin önü açılacak, Kürtler demokratik bir ulus olarak varlık kazanacak. Kendi sporunu, eğitimini, dini örgütlenmelerini, meclisini, belediyelerini yapabilirse kendisi yapacak, kuracak. Hatta kendi öz savunması bile olacak. Kendi ihtilaflarını çözecek bir savunma gücü olacak.
Kürtler, kendini demokratik bir şekilde örgütleyecek, savunacak. Bu süreçte önümün açılması için, bunu hep beraber yürütebilmemiz için koşullarımın düzeltilmesi lazım.
Her şey tepeden tırnağa değişmek durumunda. Toplumun yeniden yapılandırılmasından, en küçük hücresine kadar değişimden, demokratik toplumdan bahsediyorum. Anadilde eğitimden, kültürden bahsediyorlar.
Benim çözümümde Türkler de Kürtler de kendi dillerini, kültürlerini, tarzlarını ortaya koyacaklar, ikisi de yan yana olacak. Toplum kendi demokratik işleyişini, öz yönetimini, eğitimini, hatta öz savunmasını yapılandıracak. Devlet buna engel olmayacak"


Fettulllah'a mesaj gönderdi

Öcalan avutkatlarının yaptığı açıklamlarda Fettullah'a da yeşil ışık yaktı. Öcalan, "Fethullah Hoca’yı takip ediyorum, okuyorum. Olumsuz degerlendirmiyorum. Kürdistan’da okulları cemaatleri var, örgütlüler. Demokratik temelde, karşılıklı yaklaşımlar olabilir" dedi.
17 Ağustos 2009