29 Ekim 2009 Perşembe

CUMHURİYETİMİZ 86 YAŞINDA! NİCE YILLARA.


GOL BÖYLE ATILIR BÖYLEDE SEVİNİLİR1


Carling Cup 2010 R4 fikstürünün dün akşamki ayağından Real Madrid'in 4-0'lık mağlubiyeti kadar sıradışı olmasa da ilginç iki kare. Yer Championship temsilcisi Barnsley'nin maçlarını oynadığı stadyum Oakwell. Obertan, Macheda, De Laet gibi isimlerin forma bulduğu maçta Man Utd, Wellbeck ve Owen'ın golleriyle turladı. Dakika 90 olmuş, United kalecisi Foster kale vuruşu kullanmak için topu kale sahasına koymuş. Sonrası aşağıdaki videodan izlenebilir. Tribünden müthiş bir azimle kopup gelen taraftarın düşmesi mi, yoksa ilk golü önleyen Foster'ın öte taraftan sahaya giren taraftara vole gol şansı vermesi mi daha komik? Kontrol ve vuruş mükemmel. Tribünden çıkan ''yeah'' sesi ve iki kafadarın golü kutlamaları da tarifsiz... Balon gol ile çok dalga geçmişlerdi, vole gol yediler! İkinci fotograf ise Oakwell'in deplasman tribünü büfesi. Ülkemizde pek çok stadyumda deplasman büfesini bırakın, tuvalet bulmak kolay değil. Gayet güzel bir büfe varmış Oakwell'de, lakin artık eskisi kadar güzel değil. Yağmalanmış. FA iki olay için de soruşturma açtı.

PENDİK FACİSAINI YAŞAYAN DİĞER TAKIMLAR


Evet salı gecesi 400 milyon euroluk takım 1 milyon 200 bin euroluk bir takıma karşı resmen dağıldı. 3. lig takımı Alcorcon, Real Madrid'e tam 4 kurşun sıkıp Pellegrini'yi ateşe attı. Ama bu Real Madrid'in kupada yaşattığı ilk şok değildi ve elbette son olmayacak.

En son 1993 yılında kazandığı bu kupada, geçen sezon yine bir 3. Lig takımı olan Real Union'a elenen Real Madrid'te son zamanlarda sular hızla kaynamaya başladı. Ama Real Madrid'in kupada başına gelenler daha önce pek çok takımında başına gelmişti.

Örneğin;

- Almanya'da 1997 yılında Eintracht Trier denilen amatör bir takım önce önce Schalke 04'ü 2-1 ile daha sonra da Borussia Dortmund'u Almanya Kupası'nda 1-0 ile geçerek bu iki takımın tarihine kötü bir not düşmüştü.

- 1992 yılında ise Wrexham, Arsenal'i 2-1 yenip kupanın dışına itince Gunnerslar İngiltere'de alay konusu olmuştu.

- 1988 yılında ise Liverpool, Anfield Road'ta Wimbledon'a 1-0 mağlup olup elenince şok etkisi yaratmıştı.

- 1994 yılındaki Almanya Kupası ise Bayern Münih için hayal kırıklığı olmuştu. TSV Vestenbergsgreuth'e deplasmanda 1-0 mağlup olan başkent ekibi savaştığı cephelerden birini erken düşürmüştü.

- Almanya'da yaşanan kupa süprizlerindeki en sansasyonel skora imza atan takım ise Stuttgart'ın amatör takımıydı. Stuttgart Amatör takımı, deplasmanda Eintracht Frankfurt'u 6-1 mağlup edince Frankfurt tarihi kara bir lekeyle baş başa kalmış oldu.

- Geçtiğimiz sezon İspanya Kupası'nda Villarreal'e 5 çeken CP Ejido'yu da unutmamak lazım.

- Son olarak 14 Aralık 1999 yılında Fenerbahçe'nin yaşadığı 2-1'lik Pendik hezimetini bize yaşatanları da anmak (!) gerekir.

BU İŞTE BİR TUHAFLIK VAR

Türkiye, ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın orijinalinin savcılara gönderildiği iddialarını tartışıyor. Çıkan haberlere ve yapılan açıklamalara göre, söz konusu belge bir subay tarafından savcılara posta yoluyla gönderildi.
Buna göre, belge isimsiz bir mektupla birlikte gönderildi. Ancak ne ilginçtir ki, kimliğini saklayarak belgeyi gönderen subay, savcılardan tanık olmaya hazır olduğunu da söylüyordu.
Odatv olarak konuyla ilgili şu sorunun cevabını merak ediyoruz:
Türkiye sarsan, üst düzey istifa iddialarını gündeme getiren ve tek kopyası bulunan bu belge, nasıl olabilir de posta ile gönderilmişti?
Postada kaybolma ihtimali her zaman var iken, bu kadar önemli bir belgeyi söz konusu subay nasıl riske atmıştı?
Sahi, bu işte bir tuhaflık yok mu?

Odatv.com

10 KASIMDA 10.000.000. KİŞİ ANITKABİRDE!


Atatürk’ün ölüm yıldönümde Anıtkabir’e milyonlarca insanın toplanması için bir girişim başlatıldı.
Ülkenin gidişatından şikayetçi olduklarını belirten Muazzez İlmiye Çığ, Banu Avar, Hakan Yavuz, Adnan Pelvanlar ve Zeynep Haznedaroğlu, 10 Kasım’da tüm Türkiye’yi Anıtkabir’e davet ediyor. Beş aydın, aynı gün saat 20.00’de ışıkları söndürme eylemini de başlatmak istiyor.  Eylemle yaklaşık 10 milyon insanı Anıtkabir’e toplanması bekleniyor. Sonuçsuz eylemlerin, çürümüş düzenin sürdürülebilir olmasına hizmet verdiğine inandıklarını belirten Çığ, Avar, Yavuz, Pelvanlar ve Haznedaroğlu, kurtuluşun ise ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün etrafında toplanan büyük halk hareketi ile gerçekleşeceğini savunuyor. Düzenlenen eylem şöyle tanımlanıyor;
1- Hiçbir partinin adı geçmeyecektir. Hepsi davetlidir.
2- Hiçbir kuruluşun, örgütün etkinliği olmayacaktır. Herkes davetlidir.
3- Düzenleme heyeti yoktur. Düzenleyen, Milletin ortak aklı ve ruhudur.
4- Sadece Türk Bayrağı taşınacaktır.
5- Hiçbir pankart, afiş, yazı taşınmayacaktır.
6- Slogan atılmayacak, bağırılmayacak, düzenli ve özenli hareket edilecektir.
7- Göğüslere Atatürk resmi, rozeti veya siyah kurdele takılacaktır.
8- Milli yas ve vakur bir matem havası hakim olacaktır.
9- Tüm davranışların temel ilkesi; insan sevgisi, saygı, tevazu ve yoldaşlıktır.