10 Haziran 2010 Perşembe

Gidecekler… Yargılanacaklar!

 Tayyip Bey çok öfkeli çook…


Hani bıraksanız, donanmanın ya da uçak filosunun başında İsrail’e sefere çıkacak!.. Geçen gün Konya’da esip gürlüyor, Tevrat’tan alıntı yapıyor, On Emir’in 6. maddesini, hem de üç dilden İsrail’in yüzüne haykırıyordu:

- Öldürmeyeceksin!..
Kemal Kılıçdaroğlu, bu şova karşılık, “Doğrudur, 6. madde öldürmeyeceksin diyor. Ama bir de 8. madde var; çalmayacaksın diyor, 9. madde de yalan söylemeyeceksin diye emrediyor” karşılığını verince daha da öfkelendi ve CHP liderini Tel Aviv’in sözcülüğünü yapmakla suçlayabildi!.. Halbuki Tayyip Bey şu soruya yanıt vermeliydi:
- Yıllardır yanı başındaki Irak yakılıp yıkılırken, kadınlar çocuklar bombalarla öldürülürken, 1.5 milyon masum insan katledilirken neredeydin?..
Tıss yok tabii!..
***
Tayyip Bey böyle yapar da şürekâsı durur mu?!..
Bu iktidara yapılan en büyük eleştirilerden biri neydi? İsrail’in tehditlerine karşın, 600 kişinin, felakete yol almasına seyirci kaldın ama AKP milletvekillerinin gemiye binmesini engelledin… TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı AKP’li Murat Mercan bu konuda ne dedi biliyor musunuz?
- Biz kolejde zaman zaman Co’luk yapardık. Bu da öyle. Bir Co’luk yapalım dedik. Ama sonra vazgeçtik…
Şu söyleme bakar mısınız; ülkeyi neredeyse bir savaşın eşiğine getiren iktidar partisinin vekili, olanı biteni Amerikan kovboy filmi zannediyor!..
Gelelim en büyük Türk büyüklerinden avukat Bülent Arınç’a… Kılıçdaroğlu’nun soruları ve eleştirilerine çok bozulmuş olduğu anlaşılan Arınç, karşılık vereyim derken hayatının en büyük hatalarından birini yaptı:
- Baykal da birtakım planlarla yargılanan kişilerin avukatlığını üstlendiğini ifade ediyordu. Bu ona pahalıya mal oldu. Kılıçdaroğlu bu yanlış düşüncesinde ısrar ederse ona da pahalıya mal olur…
Vay, vay, vay… Tehdide, tehdidin içeriğine bakın hele.. Adama sorarlar, “Efendi, sen ne demek istiyorsun? Şu söylediğin laflar, insanın aklına Baykal’ın başına örülen çorapla ilgili haddinden fazla şeyler bildiğini getirmiyor mu?. Kılıçdaroğlu’na pahalıya mal olacak olan nedir?. Kaset trafiğinin neresinde duruyorsun?. Bir avukat olarak, sözlerinin nerelere gideceğini, nasıl anlaşılacağını, ne türden suç teşkil edeceğini göremiyor musun?..”
Soruları uzatabilir, daha da keskinleştirebilirim ama bu kadarı yeter. Ancak şunu söylemem gerek; bu satırları yazarken dahi, avukat Arınç’ın bu sözleri, böylesine cüretkâr bir şekilde nasıl söyleyebildiğine akıl erdiremedim!..
Cüret, iktidar sarhoşluğunun ifadesi olduğu gibi, korkunun da göstergesidir!.. İktidar gidici olduğunu görüyor… Gittiğinde başına neler geleceğini de görüyor!.. Tayyip Bey’in öfkesi de, milletvekilinin “Co” söylemi de, Arınç’ın cüreti de bundan.. Çünkü biliyorlar…                 - Gidecekler ve yargılanacaklar!..                                                                                                                                        Ümit ZİLELİ         Cumhuriyet