22 Ağustos 2010 Pazar

HARRY KEWELL


28 Aralıkta  blogta yazdığım bir yazıyla  başlamak istiyorum bugün.Belki bir nebzede olsa                 Galatasaray da olanları anlamakiçin hangi futbolcuların taraftarın gözünde nerede olduğunu bilmek lazım. Bahçeye gidiyordum o gün.Bir taraftan da radyoda güzel parça denk getirir miyim diye zaplayıp duruyorum kanalları.Tam tepeye vardım radyo istasyonunun birinde ''Galatasaray, Liverpool'dan .... anlaştı'' diye bir haber...Eeeee bir cızırtı çekmiyor meret bizim bahçenin oralarda...Hayda kim dir nedir nasıl öğreneceğiz diye akşama kadar kafa yorduk.Aradığımız kişilerde de yanıt yok.Öğrenemedik tabiki...Ta ki akşam pcnin başına geçip HARRY KEWELL i görünceye dek..Eeee nolacaktı şimdi? Sevinmenin yanısıra sorularda peşpeşe geldi.
''Arda mı gidecek?'', ''nerede oynayacak?'', ''nasıl oynayacak?''

Sezon başlıyor, güzel de oynuyor, taraftar çoşuyor, adına şarkılar yazılıyor, tapılıyor, ''Hagi'den Sonra..'' cümleleri kuruluyor.

Kısaca bu zamana kadar olan durumu böyle özetlerim sanırım. Şimdi asıl önemli olan noktaya gelelim...

Uzun uzun kalsın, gitsin demiyeceğim. Çünkü cevabımı herkes biliyor. Çoğu Galatasaray taraftarıyla aynı şekilde düşünüyorum bende. Lütfen kal Harry, lütfen. Bu taraftar Hagi'den Sonra sevebilecek yabancı arıyordu, sonunda buldu. Bu kadar da kolay ve çabuk kaybetmek istemiyor haliyle.

Herşeyiyle yeni bir ekol getirdi Kewell. Karizmasıyla, duruşuyla, şutlarıyla, yeteneğiyle, takım arkadaşlığıyla, alçak gönüllü olmasıyla, herşeyiyle ya herşeyiyle. 1 kere adı basına çıkmadı mesela. Kolpa basın, sakatlık dışında yazamadı onu hiç. Çünkü geçmedi ellerine bir koz, adam gibi adam oldu geldiği andan itibaren.

Bu tarz cümleler çok kullanılır fakat harbiden Kewell bizde bıraksın şu futbolu. Bıraktıktan sonra girsin teknik ekibe. Oynamasa da kenarda dursun, ''oyuncu'' nasıl olunur onu göstersin. Futbol okullarında ders versin, Türkiye'yi 2. vatanı olarak bilsin.
Biliyorum çok zor fakat kal be Harry. Lütfen kal. Daha doyamadık sana. Bir de yönetime seslenelim buradan. Daha ne bekliyorsunuz ? Daha nasıl bulacaksınız böyle adam? Hadi Haldun, devrenin ilk transferini yap artık, imzala Kewell ile. Bizleri de bekletme.                                                                                                                                                                                                                                       Bekletme dedik ya Aralıkta 19 Temmuza kadar beklettiler bizi. Ve de lütfen sözleşme imzaladılar Harry'le.İşte o adam son 3 maçta eniyi oynayan 2-3 kişiden biri. Hele son maçta ipten aldı Galatasaray'ı.  Bu akşam inşallah Harry'in ruhu  diğer futbolculara sirayet eder de Bursa maçında adam gibi inanarak, inandırarak oynarlar.