8 Ağustos 2010 Pazar

FETHULLAH GÜLEN ERDAL EREN’DEN DE OY İSTEYECEK Mİ

Değil sadece kadını erkeğiyle, çoluğu çocuğuyla ve dünyanın dört bir yanına dağılmışıyla hayatta olan insanları, imkân olsa mezardakileri bile kaldırarak o referandumda "EVET" oyu kullandırmak lazım. Mezardakiler bile kalksın. Ben zannediyorum kalkarlar da.
Fethullah Gülen ABD

Hocaefendi, 12 Eylül anayasasını desteklediğin söyleniyor. Kenan Evren’in de cennetlik olduğunu buyurmuşsun. Hal böyleyse, hangi yüzle gidip 12 Eylül’ün mezara koyduğu Erdal Eren’den, Necdet Adalı’dan evet oyu isteyeceğiz? Bence hiç denemeyelim. Mezardakiler kalkarsa önce seni beni paralar.

...

Eski Genelkurmay Başkanlarından Memduğ Tağmaç, 1971 muhtırasından önce dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’a darbe isteyen emrindeki subayları kastederek ‘altımı tutamıyorum’ demişti. Tutamadı da. Ama köprülerin altından çok sular aktı. Artık Türkiye’de Genelkurmay Başkanları artık ‘altlarını tutmayı’ öğrenmek zorunda.
Gürkan Zengin STAR

Gürkan, cesur delikanlı, kaba ama güzel ironi yapmışsın. Kabul. Lakin, Atatürk’ten sonraki Türkiye’nin asal sorunu askerlerin altını tutamaması değil, siyasetçilerin sürekli altına doldurmasıdır. O kadar yürekliysen biraz da siyasilerin altını yoklasana.

...

Dün, içimden kadın kılığına girmek, kadın ruhuna bürünmek geldi. Sebebi, başucumda duran alın yazısı kitabı. Adı “Kader Oyunu”(*). Kadınlar için yazılmış, tek kişilik bir kitap.
Ertuğrul Özkök HÜRRİYET

Ertuğrul Bey’in Hürriyet içinde kendisiyle ilgilenebilecek yakın arkadaşları yok mu? Çocuğun ruh hali stabil değil. Boş bırakmayın.

...

Ve bana göre Fazıl Say’ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten hiçbir farkı yoktur. Biri “Tükürürüm böyle sanatın içine” diyerek kendi anlayışı ve zevki dışındaki her şeyi dışlamıştır. Diğeri ise kendi zevki dışındaki müzikleri dinleyenlere yavşak demiştir.
Alırsın birini vurursun öbürüne.
Fatih Altaylı HABERTÜRK

O kadar kolay değil birini ötekine vurmak. Fazıl Say çok iyi bir müzisyendir. Gökçek’in belediyeciliği ise malum. Hem Fazıl Say kendi alanında konuşmuş. Gökçek ise anlamadığı bir mevzuda tükürmüş. Her ağzına geleni yazmamalısın. Gazeteciliği sana ben mi öğreteceğim?

...

Bizi bu halimizle kabul etmeyen 3 kafadarı (AK Parti, CHP ve MHP) aynı sandığa koyma fırsatı yakaladık. Sadece bununla mı yetineceğiz? Yanlarına Kenan Evren, Doğan Güreş, Tansu Çiller, ve Demirel zihniyetini de koyacağız.
Selahattin Demirtaş BDP Başkanı

Kürt milliyetçiliğini yaratan zihniyet de o zihniyet değil mi? Aynı sandığa kendini ve Apo’yu da korsan samimiyetine inanabiliriz.

...

Bir kez daha AKP’den aday olmak için Recep Bey'e yaranmaya çalışıyorsan, kendini de, benim gibi geçmişine saygıyla bakan eski dostlarını da, bu denli mahcup etmeye değmez. Bir gün gelecek, yine baba ocağındaki bizlerle baş başa kalacaksın.
Erol Çevikçe VATAN

Sayın Çevikçe, Yıllardır AKP’den nemalanan Ertuğrul Günay’ın artık baba ocağında yeri olamaz. Günay’ın tek vukuatı da bu değil. Yanlış anımsamıyorsam CHP veya DSP genel sekreteri iken 1994’te İstanbul Belediye Başkanlığı’na aday olarak Baykal ile birlikte Tayyip Erdoğan’a siyasi istikbal sağlayan kişidir. (Zülfü Livaneli’ye karşı kılpayı Erdoğan kazanmıştı).

...

Ben, Başbakan’ın …1982 Anayasası’nın geçici 15. maddesinin kaldırılmasını “12 Eylül’le hesaplaşma” olarak sunmasından çok rahatsız oldum. … Kenan Evren’e gerçekte antipati duymayan çok sayıda insan, algıladığı toplumsal baskılar nedeniyle ‘tercihini çarpıtıyor’ ve ondan nefret ettiğini, en azından onu onaylamadığını söylüyor.
Alper Görmüş TARAF

Alper Görmüş, görmüş geçirmiş bir adama benziyorsun ama yazdıkların akla ziyan. Bize ne Kenan Evren’i kimin sevip kimin sevmediğinden. Suçlu cezasını çekmelidir. Gerisi eskilerin deyişiyle mugalata. Laf salatası yapma.

...

Demokratik açılım diye ortaya çıkmamış olsa, bir avuç liberal ve demokrat dışında kimseler bu iktidara “Vay neden açılım yapmadın” demeyecekti. …Denemek isteyeni “altın vuruş” ile çökertmek istiyorlar. …Ülke yönetilemiyor değil. Eski kirli mutabakatlar çözülüyor…
Nihal Bengisu Karaca HABERTÜRK

Bir liberal medya var bir de yandaş medya. Liberal medyanın da üzerine serpiştirilmiş şirinlik muskaları var. İktidarın gazabına karşı paratoner görevi yapıyorlar. (Eyüp Can, Akif Beki, Nihal Bengisu vs.). Nihal Hanım, elbette birileri altın vuruşa hazırlanıyor. Ama kimler olduğunu sen benden daha iyi bilirsin.

...

Ben Sayın Gülen'in gelip Türkiye'de oy kullanmasını isterim.
Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Başkanı

Kemal Bey, güzel kardeşim, Hocaefendi Hazretleri referandum için zaten ölüleri ayaklandırdı. Seçmen problemi kalmadı. Öte yanda, belki CIA’nın pardon Amerika’nın havası iyi geldi adamcağıza. Rahatsız etmeyiniz.

...

“Hiç kimse aynı suda iki defa yıkanamaz" önermesiyle diyalektik materyalizmin ilk düşünürü olan hemşehrimiz Efesli Heraklit, yüzme havuzlarında insanların onlarca, yüzlerce kez, ya da en azından bir yaz boyunca aynı - klorlu- suda yüzdüklerini görse, tepkisi ne olurdu acaba?
Erdal Şafak SABAH

Klorlu havuz bir yana, b.ka batmış alaturka liberalizm deresinde on yıllardır yıkanıp da rahatsız olmayan bizler diyalektiğin de (Eytişim) içine ettiğimiz için Heraklitos tırlatıp hiçbir tepki veremezdi.

...

Önceki gün de, Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal'a Rize Meydanı'ndan selam gönderdi, Kemal Bey... Ergenekon'un avukatlığında Baykal'ı bile sollamış durumda, CHP'nin yeni lideri...
Tamer Korkmaz YENİ ŞAFAK

Bilime ve üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı Mehmet Haberal Hoca’ya bir selam da bizden. Tamer sen de dedikodu yapma.

...

Hayırcı cephenin hak, hukuk ve özgürlükler konusundaki tutarlılığından ve samimiyetinden emin değilim. O cephede görünmeyi kendime yakıştıramam.
Ali Bulaç ZAMAN

Hayır cephesinin tutarlılığından ve samimiyetinden emin olamayabilirsin. Ama evet cephesinin samimiyeti de kalabalık bir otobüste ayakta giderken birilerinin sergilediği samimiyete benziyor. Öte yanda, otobüsün güzergahı belli değil ve durmaya niyeti yok. Ne zamana dek ford focus?

...

Yaşar Büyükanıt, muhtıracı, darbeci ilan edildi, Dolmabahçe’den sonra madalya ve zırhlı Audi verildi.
Yılmaz Özdil HÜRRİYET

Yılmazcığım, dilin sürçtü herhalde. Yaşar Büyükanıt muhtıracı ve darbeci ilan edilmedi. 27 nisan e-muhtırasını verdi. Bu üstün hizmeti sonrasında da “üstün hizmet madalyası” aldı. Al gülüm, ver gülüm yani. Muhtıra veremeyenler ise yargılanıyor. Muhtıranın da hayırlısı.


Hasan Vasfi Altay
Odatv.com