28 Eylül 2009 Pazartesi

MAÇIN GOLLERİ TEKNİK ADAM GÖRÜŞLERİ VE GEYİK!

GALATASARAY 1 ES ES 1




ELDE VAR EKSİ 2....Bu akşam şimdilik istatistiklerle idare edin .MAÇIN GOLLERİ VE HİKAYESİ TEKNİK ADAM GÖRÜŞLERİ YARINA...

DİKKAT ŞIRINGA ÇIKABİLİR!



Şırınga
AKF-FG koalisyonunun başı Recep,
AKF-FG koalisyonunun başı Recep, Atlantik’in öteki kıyısında kendini çok daha rahat hissetmiş olmalı ki “Kürt açılımı” için “Açılım hazmede hazmede, hazmettire hazmettire sürecek” diye buyurdu.

Recep’in sözleri bu kez gerçekten önemli... Çünkü Recep, ciddi bir vurgu yapıyor ve “açılım”ın iki taraflı olduğunu anlatmaya çalışıyor: Hazmedecek olanlar yani Türkler ve hazmettirilecek olanlar yani Kürtler!

Recep, hazmedecek olan Türkler ile hazmettirilecek olan Kürtler arasında hakem pozisyonunda!

Hazım için Recep’in hangi yöntemleri izleyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Yöntem deyince, insanın aklına Recep’in aynı tezgâhtan çıkmış gömlek arkadaşı Bekir Yıldız’ın yöntemi geliyor. Ankara’nın Sincan ilçesindeki Refah Partili belediye başkanı Bekir kardeşimiz “Şeriatı bir ilaç gibi şırınga edeceğiz” demişti.

Alıştıra alıştıra şırınga etmek de bir yöntem. Şırınga yöntemi Bekir’e nasip olmadı ama unutmayın Recep’in son partisi, şeriat ilacının dozunu öyle güzel ayarladı ki laiklik karşıtı eylemlerin odağı oldu; Anayasa Mahkemesi bile hazmetti!

Recep, başarısı sabit şırınga yöntemini Kürt açılımında niye kullanmasın! Hele koskoca Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bölünmenin söz konusu olmadığını açıklamışsa; halka “Boş verin siz televizyon seyretmeyi, gönlünüzü ferah tutun” demişse. Şeriat, “tehdit” olmaktan çıkıp yaşam biçimine dönüşmüşse ve bölücü terörle “mücadele”den “müzakere” aşamasına gelinmişse gerisi latügüzaf!

Bu iş o kadar kolay değil diyorsanız... Hazım, çoktan başladı. 25 yıl önce askerimize ilk kurşunun sıkıldığı ve bölücü teröre ilk şehidimizi verdiğimiz Eruh’ta şenlikler yapıldı. Tatvan’da teröristler için saygı duruşuna geçildi. Genelkurmay Başkanı’na “Türkiye’nin başındaki bela” denildi. Ve daha dün Recep’in İstanbul’daki daimi temsilcisi Muammer Güler adındaki vali, Kürtçüleri rahatsız etmemek için şehit yakınlarının şehitlikte konuşmasını yasakladı! Sıra, toplumu böldüğü gerekçesiyle şehit ve gazilik unvanlarının kaldırılmasına da gelecek. İnanmıyorsanız, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın raporuna bakabilirsiniz.

Şırıngalar elimizde, uzun ip belimizde!

Deniz Som
Cumhuriyet

GERÇEKTEN DE BURASI NERESİ?

EY ATAM İŞTE GELDİĞİMİZ DURUM BUDUR!ÇÖZÜMÜ YOKMU DUR?
Cenazede Cemaat Taşkınlığı
II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın cenazesine İsmailağa cemaati mensuplarının taşkınlıkları damga vurdu.
Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in torunu Ertuğrul Osman'ın cenazesi, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi. Sultanahmet Camisi'ndeki namazın ardından cenaze aracına konulan Ertuğrul Osman'ın naaşının II. Mahmut Türbesi'ne getirilişine yaklaşık 10 bin kişi eşlik etti.

Cenazenin cami avlusundan çıkarılışı sırasında, tekerlekli sandalyede bulunan İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Usta Osmanoğlu ezilme tehlikesi geçirince, yanındakiler ile basın mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Sultahmet Camii'nden türbeye kadar cenazeye eşlik edenler arasında İsmail Ağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu da vardı. Ustaosmanoğlu'nun etrafında cemaatin sempatizanları tarafından etten duvar örüldü.

Mahmut Usta Osmanoğlu ile yanında bulunanlar, daha sonra polislertarafından çevrilen II. Mahmut Türbesi'ne girmek istedi. Polisin engellemeye çalışmasına rağmen kapıyı zorlayan bu kişiler, Mahmut Usta Osmanoğlu ve MahmutÜnlü'nün defnin yapılacağı türbe haziresine girmesini sağladı.

ACEP NE KONUŞTULAR!

G-20 zirvesinin sonunda ABD Başkanı Obama ile Başbakan Erdoğan’dan biraz kalmasını rica etti ve iki lider baş başa 15 dakikalık bir görüşme yaptılar. Görüşme hakkında resmi bir açıklama yapılmadığı için bugün gazetelerimiz birinci sayfalarında iki liderin neler konuştuğunu kendi tahminlerine göre yazdılar.

İşte gazetelerin birinci sayfalarından verdikleri haberlere göre Obama ile Erdoğan’ın ne konuştuklarına dair tahminleri:



Posta: Ortadoğu sorunları, Ermenistan açılımı

Hürriyet: Türkiye’yi de ilgilendiren bölge sorunları

Sabah: Zirvenin galibi Türkiye

Habertürk: Ortadoğu, Ermenistan, Karabağ

Milliyet: Ortadoğu sorunları, Ermenistan açılımı

Vatan: İran’daki gizli nükleer santralin ele alınıp alınmadığı konusunda bilgi verilmedi

Akşam: İran

Sözcü: Obama Erdoğan’a hazmettirme taktiği verdi

Takvim: Ortadoğu, Azerbaycan, Ermenistan

Zaman: Ortadoğu, Ermenistan, Karabağ

Türkiye: Ortadoğu ve Ermenistan

YeniŞafak: Ermenistan

Star: İsrail-Filistin, Irak-Suriye, Ermenistan ve Karabağ

Taraf: İsrail-Filistin, Irak-Suriye, Kürt ve Ermeni açılımları

Bugün: Ortadoğu ve Ermenistan

Güneş: İran

Tercüman: İran

Radikal: Ortadoğu ve Ermenistan

Yeniçağ: Yes sör! Obama konuştu, Erdoğan onayladı

TEK KELİMELİK HAYAT DERSİ!

Cherokee kabilesinin yaşlılarından biri hayat, aşk ve evlilik üzerine konuşurken şunları söylüyor:



"İçimizde iki kurt var ve bunların arasında da korkunç bir savaş.



Kurtlardan biri; korkuyu, öfkeyi, kıskançlığı, pişmanlığı, açgözlülüğü, kibiri, kendine acımayı, küskünlüğü, aşağılık duygusunu, yalanları, üstünlük taslamayı ve benciliği temsil ediyor.



Diğeri ise; zevki, huzuru, sevgiyi, umudu, paylaşmayı, cömertliği, dinginliği, alçak gönüllülüğü, nezaketi, yardımseverliliği, dostluğu, anlayışı, merhameti ve inancı temsil ediyor."



Gençlerden biri "hangi kurt kazanacak?" diye soruyor.



Yaşlı Kızılderili kısaca cevap veriyor:


"BESLEDİĞİNİZ !"