28 Eylül 2009 Pazartesi

DİKKAT ŞIRINGA ÇIKABİLİR!



Şırınga
AKF-FG koalisyonunun başı Recep,
AKF-FG koalisyonunun başı Recep, Atlantik’in öteki kıyısında kendini çok daha rahat hissetmiş olmalı ki “Kürt açılımı” için “Açılım hazmede hazmede, hazmettire hazmettire sürecek” diye buyurdu.

Recep’in sözleri bu kez gerçekten önemli... Çünkü Recep, ciddi bir vurgu yapıyor ve “açılım”ın iki taraflı olduğunu anlatmaya çalışıyor: Hazmedecek olanlar yani Türkler ve hazmettirilecek olanlar yani Kürtler!

Recep, hazmedecek olan Türkler ile hazmettirilecek olan Kürtler arasında hakem pozisyonunda!

Hazım için Recep’in hangi yöntemleri izleyeceğini önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Yöntem deyince, insanın aklına Recep’in aynı tezgâhtan çıkmış gömlek arkadaşı Bekir Yıldız’ın yöntemi geliyor. Ankara’nın Sincan ilçesindeki Refah Partili belediye başkanı Bekir kardeşimiz “Şeriatı bir ilaç gibi şırınga edeceğiz” demişti.

Alıştıra alıştıra şırınga etmek de bir yöntem. Şırınga yöntemi Bekir’e nasip olmadı ama unutmayın Recep’in son partisi, şeriat ilacının dozunu öyle güzel ayarladı ki laiklik karşıtı eylemlerin odağı oldu; Anayasa Mahkemesi bile hazmetti!

Recep, başarısı sabit şırınga yöntemini Kürt açılımında niye kullanmasın! Hele koskoca Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bölünmenin söz konusu olmadığını açıklamışsa; halka “Boş verin siz televizyon seyretmeyi, gönlünüzü ferah tutun” demişse. Şeriat, “tehdit” olmaktan çıkıp yaşam biçimine dönüşmüşse ve bölücü terörle “mücadele”den “müzakere” aşamasına gelinmişse gerisi latügüzaf!

Bu iş o kadar kolay değil diyorsanız... Hazım, çoktan başladı. 25 yıl önce askerimize ilk kurşunun sıkıldığı ve bölücü teröre ilk şehidimizi verdiğimiz Eruh’ta şenlikler yapıldı. Tatvan’da teröristler için saygı duruşuna geçildi. Genelkurmay Başkanı’na “Türkiye’nin başındaki bela” denildi. Ve daha dün Recep’in İstanbul’daki daimi temsilcisi Muammer Güler adındaki vali, Kürtçüleri rahatsız etmemek için şehit yakınlarının şehitlikte konuşmasını yasakladı! Sıra, toplumu böldüğü gerekçesiyle şehit ve gazilik unvanlarının kaldırılmasına da gelecek. İnanmıyorsanız, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı’nın raporuna bakabilirsiniz.

Şırıngalar elimizde, uzun ip belimizde!

Deniz Som
Cumhuriyet

Hiç yorum yok: