29 Ekim 2009 Perşembe

PENDİK FACİSAINI YAŞAYAN DİĞER TAKIMLAR


Evet salı gecesi 400 milyon euroluk takım 1 milyon 200 bin euroluk bir takıma karşı resmen dağıldı. 3. lig takımı Alcorcon, Real Madrid'e tam 4 kurşun sıkıp Pellegrini'yi ateşe attı. Ama bu Real Madrid'in kupada yaşattığı ilk şok değildi ve elbette son olmayacak.

En son 1993 yılında kazandığı bu kupada, geçen sezon yine bir 3. Lig takımı olan Real Union'a elenen Real Madrid'te son zamanlarda sular hızla kaynamaya başladı. Ama Real Madrid'in kupada başına gelenler daha önce pek çok takımında başına gelmişti.

Örneğin;

- Almanya'da 1997 yılında Eintracht Trier denilen amatör bir takım önce önce Schalke 04'ü 2-1 ile daha sonra da Borussia Dortmund'u Almanya Kupası'nda 1-0 ile geçerek bu iki takımın tarihine kötü bir not düşmüştü.

- 1992 yılında ise Wrexham, Arsenal'i 2-1 yenip kupanın dışına itince Gunnerslar İngiltere'de alay konusu olmuştu.

- 1988 yılında ise Liverpool, Anfield Road'ta Wimbledon'a 1-0 mağlup olup elenince şok etkisi yaratmıştı.

- 1994 yılındaki Almanya Kupası ise Bayern Münih için hayal kırıklığı olmuştu. TSV Vestenbergsgreuth'e deplasmanda 1-0 mağlup olan başkent ekibi savaştığı cephelerden birini erken düşürmüştü.

- Almanya'da yaşanan kupa süprizlerindeki en sansasyonel skora imza atan takım ise Stuttgart'ın amatör takımıydı. Stuttgart Amatör takımı, deplasmanda Eintracht Frankfurt'u 6-1 mağlup edince Frankfurt tarihi kara bir lekeyle baş başa kalmış oldu.

- Geçtiğimiz sezon İspanya Kupası'nda Villarreal'e 5 çeken CP Ejido'yu da unutmamak lazım.

- Son olarak 14 Aralık 1999 yılında Fenerbahçe'nin yaşadığı 2-1'lik Pendik hezimetini bize yaşatanları da anmak (!) gerekir.

Hiç yorum yok: