22 Ekim 2009 Perşembe

MASAL BU YA!

UYARI: Aşağıda anlatılan masaldaki kişiler ve olaylar tamamen kurgudur. Gerçek olaylarla ve kişilerle benzerliği tamamen raslantısaldır.


Bir  varmış bir yokmuş, huzur içinde yaşayan bir mahalle varmış, hayatı işi ve evi arasında geçen Yaşarın mutlu bir evliliği beraber yaşadıkları annesi babası ve 3 çocuğu varmış.Yaşar'ın komşusu Mustafa  bey kendi halinde devlet memuruymuş.Mustafa Beyin eşide çalıştığı halde bir ev sahibi olamamışlar.Kiracı olarak mahalleye gelen fakat sonradan nasıl olduğu bir türlü anlaşılmayan bir apartman sahibi olan Zayid'in 7 kızı 4 oğlu varmış.
Mustafa bey çevresinde sevilen sayılan herkesle merhabası olan, biriktirebildiği parasıyla ancak gazete alabilen kitabları ise kütüphaneden ve arkadaşlarından temin ederek okuyan birisiymiş.Tek derdi  ve tasası daha iyi koşullarda yaşayabilmek ve çocuğuna iyi bir eğitim sağlamak olan Mustafa bey bu günkü koşulların müessibi olarak gördüğü yöneticileri  habire eleştirip dururmuş. Bir gece, sabaha karşı evine güvenlik erkleri gelmiş alıp götürmüşler, kabahatini bile bilmiyormuş, duruşması olmadan tutuklayıp hapse atmışlar.Sonradan duymuş ki Yaşar Beyin evini soymak için plan yapıyormuş, olur mu böyle şey demiş ben böyle bir şey yapmam, bir keresinde sadece rüyamda gördüm hırsız giriyordu evlerimize o kadar demiş.Rüyasında gördüğü için bu işe yelteneceği düşünülüp cezasının daha da arttırılması talep edilmiş.Eeee. Nede olsa Dervişin fikri neyse zikride odur.Mahallede  kabadayı olan kişilerin selam bile veremediği astığı astık kestiği kestik Zayid çocuklarıyla birlikte Yaşar Beyin annesiyle babasına küfretme teşebbüsünde bulunmuşlar, özür dileyip barıştırılmışlar, çocuklardan birini şekerle birlikte götürüken mahalle bakkalının engellemesiyle karşılaşıp çocuğun başını elleyip salmışlar.Ama Yaşar Beyin eşine asılıp cinsel tacizde bulununca tabanları yağlayıp kaçmışlar. Epey bir sonra aklı selim insanların sesini dinleyip güvenlik güçlerine  ziyarete gitmiş, hoş sohbet çay kahve derken, demişler sen ilk okulda hiç kopya çektin mi? Yooo demiş ben okumadım ki, salıverin gitsin bak ne iyi çocuk kopyada çekmemiş, Zayidin mahalleye dönüşü davullara zurnalarla 40 gün 40 gece eğlencelerle kutlanmış. Buna bir anlam veremeyen Yaşar Beye ise aklıselim insanlar; Ya yaşar bak şimdi tamam küfretti, çocuğunu kaçırmaya çalıştı eşine cinsel taciz de bulundu, bunları yapmaya devam etseydi daha mı iyi olur du yoksa böyle mi daha iyi ha söyle? Yaşar bey sesini çıkaramamış.Mustafa Bey hala içeride yargılanacağı günü beklerken Zayid günü gün ediyormuş. Yaşar Bey mi?O ne mi yapıyor muş? Bir köşede sessizce olanları izleyip korkuyormuş……

Hiç yorum yok: