28 Ekim 2009 Çarşamba

Cristian Baroni'nin Vukuatları


Evet dün ortamı geren ilk kıvılcım Baroni'den gelmişti ama bu kıvılcımı da Arda'nın aleve vermesi şart değildi. Tekrar ediyorum o pozisyonda suçlu varsa Baroni'dir ama yanlız değildir. Özellikle Kadıköy'de oynanan son Gençlerbirliği maçında agresifliğini göstermeye başlayan Cristian, Brezilya'daki Cristian olma yolunda da ilerliyor. Yani uyum sürecini atlatıyor.

Corinthians'a Flamengo'nun 2. takımından gelince, Corinthians taraftarları bu transfere lanet etmişti. Ancak oynadığı futbolla orta sahanın bankoları arasına giren Baroni, taraftarların da sevgilisi haline gelmişti. Corinthians formasını giydiği son 1 senede Sao Paulo, Avai ve Internacional gibi tansiyonu çok yüksek 3 karşılaşmada kırmızı kart görmüş veya ortamı ateşlemişti. Baroni'yi Brezilya'da hafızalara kazıyan maç ise Brezilya Eyalet Şampiyonası'nda Sao Paulo ile oynanan yarı final ilk karşılaşmasıydı. Maçın henüz 23. saniyesinde topu ağlara gönderen Baroni, gol sevincini abartı şekilde Sao Paulo taraftarlarına doğru koşarak yaşayınca kırmızı kart görmüştü.


İkinci maçta sahada Baroni yoktu ama fenomen Ronaldo vardı. Corinthians adına golü bulan Ronaldo, gol sevincinde Baroni'ye gönderme yapmıştı ama onun kadar abartmamıştı.


Cristian Baroni'nin bir diğer vukuatı ise 1 Temmuz 2009'da Internacional ile oynanan Brezilya Kupası finalinde yaşandı. Oyunun bitmesine az bir süre kala zaman geçirmek için kendi yarı sahasında yere yatan Baroni'yi D'Alessandro tartaklayınca olaylar büyümüş ve Brezilya'lı oyuncu yine kırmızı kart görmüştü. Bu linkten maçta yaşanan olaylara ulaşabilirsiniz :

http://www.youtube.com/watch?v=uMaSGabrhhk


Cristian'ın kırmızı kart görmediği ama olayların fitilini ateşlediği bir diğer karşılaşma ise 22 Kasım 2008'de Corinthians'ın Brezilya Serie B'de Avai ile oynayıp 3-2 kazandığı son lig maçı. O maçta da Corinthians'ın son golünü Andre Santos'un attığını belirtelim bilgi olarak. Cristian rakibine sert girince itişmeler başlamış ve iş saha içinde kovalamacaya kadar dönmüştü. Corinthians'tan Elias ve Morais, Avai'den de Batista ve Marquinhos çıkan olaylardan dolayı kırmızı kart görmüş; Baroni'yi ise olayların içinden çekip çıkartan Mano Menezes ve yardımcıları olmuştu.

Agresifliği en olumsuz özelliği belki ve buna bağlı olarak sanıyorum ki bundan sonra Brezilya'daki kadar olmasa da bu tip olaylarını görebiliriz Baroni'nin. Ama bu Cristian Baroni'nin sezon başından beri yükselen form grafiğini baltalamaz; Emre ile olan uyumunu da bozmaz. Çünkü Fenerbahçe'nin orta sahasındaki bu iki isme tencere-kapak ilişkisini uyarlayabiliriz. Bundan şikayetçi olan Fenerbahçe'li var mıdır ? Benim cevabım genel olarak hayır olur çünkü başkan sezon başında ''Öpen Takım'' istediğini söylemişti ... Cristian'dan en büyük rahatsızlığı televizyondan Fenerbahçe maçı izleyen Erman Toroğlu duyar.

Hiç yorum yok: